مخالفت واشنگتن و تل‌آویو با شروط بن‌سلمان برای سازش با رژیم صهیونیستی-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

مخالفت واشنگتن و تل‌آویو با شروط بن‌سلمان برای سازش با رژیم صهیونیستی

یک روزنامه صهیونیستی با افشای دو شرط اصلی عربستان سعودی برای عادی‌سازی روابط با تل‌آویو، نوشت که آمریکا و رژیم صهیونیستی با این شروط مخالفت می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۵ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 01
کد خبر: ۱۸۷۴۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  عادی‌سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی، هنوز بسیار بعید به نظر می‌رسد و فشارهایی که دولت آمریکا به ریاست‌جمهوری «جوبایدن» در این خصوص علیه ریاض وارد می‌کند، تا به این لحظه نتیجه‌ای نداشته است. این امری است که محافل سیاسی بلندپایه و آگاه در تل‌آویو به آن اذعان دارند و می‌گویند که شروط سعودی‌ها برای این عادی‌سازی مانع دستیابی به توافق میان دو طرف می‌شود.

 

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص»، در شماره امروز خود (پنجشنبه، ۱ ژوئن)، به نقل از منابع بلندپایه سیاسی و آگاه رژیم صهیونیستی نوشت: «خواسته عربستان که مانع پیشرفت در [عادی‌سازی] می‌شود، به پیوستن این کشور به "باشگاه کشور‌های هسته‌ای جهان" و ایجاد یک نیروگاه هسته ای غیرنظامی در ریاض مربوط می‌شود، امری که با مخالفت ایالات متحده آمریکا و اسرائیل به دلیل هراس شدید آن‌ها از پیامدهای این امر، همراه است».

 

به گفته این منابع، حتی برقراری روابط اعتمادساز میان ریاض و تل‌آویو مانند دادن اجازه به حجاج از داخل فلسطین اشغالی برای سفر مستقیم به مکه، به دلیل اختلافات میان دو طرف بعید به نظر می‌رسد.

 

هاآرتص به نقل از یک منبع آگاه و بلندپایه سیاسی رژیم صهیونیستی نوشت: عدم پیشرفت در مذاکرات آمریکایی‌ها و سعودی‌ها به دو خواسته ریاض باز می‌گردد. نخست: اجرایی کردن معامله تسلیحاتی بزرگی که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا با پادشاهی سعودی امضا کرده بود و دومی، ایجاد یک نیروگاه هسته‌ای غیرنظامی در عربستان سعودی است.

 

این مقام اسرائیلی که خواست نامش فاش نشود، با اشاره به اینکه اسرائیل با هر دو خواسته ریاض مخالف است گفت که دلیل آن این است که در خصوص خواسته اول، تل‌آویو بر این باور است این سلاح‌ها، موازنه قوا در خاورمیانه را تغییر می‌دهد. در خصوص خواسته دوم، نیز تل‌آویو از تغییر این نیروگاه غیرنظامی و تبدیل شدن به نظامی می‌ترسد زیرا این امر، به «برتری هسته‌ای اسرائیل» پایان می‌دهد.

 

این در حالی است که پیشتر برخی منابع آگاه سعودی خبر داده بودند که شروط بن‌سلمان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی به فلسطین مربوط می‌شود و واگذاری اختیارات امنیتی کرانه باختری از ارتش اشغالگر به تشکیلات خودگردان فلسطین، تقویت دستگاه امنیتی تشکیلات، کنترل بیشتر فلسطینی‌ها بر مسجدالاقصی و منطقه کلیسای قبر عیسی مسیح در شرق بیت‌المقدس از جمله این شروط است.

 

پیش از آن بود که حدود یک ماه پیش، روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» به نقل از یک مقام آمریکایی فاش کرد که دولت ریاض در مذاکرات با آمریکا چهار پیش‌شرط برای عادی‌سازی روابط با اشغالگران صهیونیست را مطرح کرده است.

این چهار شرط عبارتند از: «حق داشتن برنامه صلح‌آمیز اتمی، افزایش روابط دفاعی با آمریکا، توسعه تجارت با آمریکا و توقف انتقادات آمریکا از قتل جمال خاشقچی روزنامه‌نگار مخالف بن‌سلمان».

 

در چنین فضایی، «ایهود اولمرت» نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی در گفت‌وگو با کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: «موافقت اسرائیل با شروط سعودی‌ها، به منزله ارتکاب یک خطای راهبردی و تاریخی است. دادن اجازه به سعودی‌ها برای برخورداری از قدرت هسته‌ای به منزله گشودن راه برای سایر کشورهای عربی و اسلامی از جمله مصر و ترکیه و حرکت آنها در این مسیر خواهد بود. لذا دولت اسرائیل باید شروط سعودی‌ها را رد کند زیرا موافقت با آن، شرایطی را فراهم می‌کند که بسیار خطرناک است».

 

در همین راستا، «یوسی کوهن» رئیس سابق دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد)، گفت: عادی‌سازی با عربستان سعودی قطعا میسر است. ..من بر اساس دانش شخصی خود در این خصوص این را می‌گویم که اگر تماس‌ها به درستی مدیریت شود، با تضمین‌ آمریکا و پس از برخی اظهارات مشخص درباره فلسطینی‌ها و البته نه لزوماً یک اتخاذ یک سیاست عملی، این امر امکان‌پذیر است.

 

وی افزود: «محمد بن سلمان، ولی‌عهد سعودی، مرد جوانی است که ما گذشته‌اش را می‌دانیم و از کارهایی که او انجام داده و می‌خواهد انجام دهد، آگاهیم. او ایالات متحده آمریکا را نادیده نمی‌گیرد، اما جایگزین‌هایی دارد. نمی‌خواهید به من F-35 بفروشید؟ من یک بیوه سعودی نیستم».

 

این در حالی است که فروش هواپیماهای جنگی اف-35 بخشی از توافقنامه عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با امارات بود که هنوز عملی نشده است.

 

یوسی کوهن سپس مدعی شد: «خاورمیانه در حال ورود به دوره جدیدی است که رهبران شجاع آن از جمله بن‌ سلمان، بن زاید، شاه مغرب و شاه بحرین می‌دانند چطور روابط خود را با دیگر کشورها را عادی کنند»./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده